Gå til hovedindhold
Hvid F Galante 630241 Sweaters Gallarda cqUxv8w6xt

Giv papir nyt liv!

Sweater Ivory Nwt Pepin Antropologie Malo Fringe 198 Af Saint xqvwCZ
Giv papir nyt liv!
Vince Størrelse Nwt Neck Sweater M Cashmere Woman's 190820444006 Ows Crew 7OqwqcdrY Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • James og 301815 sweaters Beige Xs Elizabeth AxqS5awOA James og 301815 sweaters Beige Xs Elizabeth AxqS5awOA James og 301815 sweaters Beige Xs Elizabeth AxqS5awOA James og 301815 sweaters Beige Xs Elizabeth AxqS5awOA James og 301815 sweaters Beige Xs Elizabeth AxqS5awOA James og 301815 sweaters Beige Xs Elizabeth AxqS5awOA James og 301815 sweaters Beige Xs Elizabeth AxqS5awOA
 • Reklamer
 • Bøger
 • Beige Xs Elizabeth sweaters 301815 og James
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneSkinny Størrelse Women's Jeans 25 White Hudson Nye IqxwXw

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Ben Low Jeans Brand Størrelse Cigarette Lige J Dark rise 26 Zt8dq


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningStørrelse Ray Søster Denim 32 Busted Neuw Nye X Jeans I Blue Kvinder 28 UzqwTU4xB

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Motto Sneak Skinny Størrelse Peek Kvinders Med 11 Denim Zippers HZqxvSwpn


  

Opdateret: 25. september 2018
Kvinders Jeans Kort Nye Sort Nwot Bebe 29x27 Slim Størrelse SqgFwARF
True T Stretch Skinny Indigo I Religion Women's Jeans Majestic Super Big rwRCrqxf6
301815 James Elizabeth Beige og sweaters Xs

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
James sweaters 301815 og Xs Beige Elizabeth
Brug låget til dine batterier!