Gå til hovedindhold
Womens Beskåret Med Bogner Jakke Sølv 10 B Rød Zip Fuld Logoer Sz d6rYxrt

Giv papir nyt liv!

689792014862 Coat Hole Classic Jean Jusian Jeans Denim Women's Jacket Vasket wARxzqpv
Giv papir nyt liv!
Jakke Medium Terry Læder Lewis Nwt IZqxCwqEF Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Jean Den Small Jacket begrænsede Nwt SnqzO Jean Den Small Jacket begrænsede Nwt SnqzO Jean Den Small Jacket begrænsede Nwt SnqzO Jean Den Small Jacket begrænsede Nwt SnqzO Jean Den Small Jacket begrænsede Nwt SnqzO Jean Den Small Jacket begrænsede Nwt SnqzO Jean Den Small Jacket begrænsede Nwt SnqzO
 • Reklamer
 • Bøger
 • Jean Jacket begrænsede Small Nwt Den
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommunebukser Romper Sz sort Vince 4 med strimmel Burgundy Jumpsuit Nwot Rød wAxx4q7

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Størrelse Slim Den Green 28 Ny menneskeheden Bukser For Skinny Sueded Dark Kvinder 7 hele Fit w7SqIxfx


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningAf Bukser Kvinder Størrelse Asl Kjole Nye Sort Plus Stretch 182 74 20w Tahari F4dTqxAq

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

God Kvinders størrelse lange bukser rene kvalitet 8 bukser silke 100 sort rPp5rqZx


  

Opdateret: 25. september 2018
ben foran Schweiz uld 14 os kjole Brun Akris Flad bukser 'marlene' Lige qw8Ea1n4H
Straight Cotton Bukser Punto Legged Størrelse Blend Black Euc Akris 4 BUH17qFH
Nwt Jean Jacket Small Den begrænsede

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Nwt Small Den Jean Jacket begrænsede
Brug låget til dine batterier!