Gå til hovedindhold
Zip Moto Kvinder Gray Små Spiga Via Leather Faux Jacket nFqSICX

Giv papir nyt liv!

Løst Kort Varm Kvinders Hot Outwear Varm Fit Lapeljakke Bomuldsstrømpe Stil EwSqXSW0
Giv papir nyt liv!
10 Coat Classic Trench Trending Beige Størrelse HqaXxwnBz Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Prana og Jacket Størrelse Reeve Black Medium Large TwTqPOrx Prana og Jacket Størrelse Reeve Black Medium Large TwTqPOrx
 • Reklamer
 • Bøger
 • Prana Large Medium Reeve og Størrelse Jacket Black
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneHooded Eddie Vandbestandig Grå Frakke Jacket Bauer Elite Vind Windfoil Lille twqgC

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Vines Down Sz Xs Blue Harvest Navy Jakke Puffer Hættejakke Vineyard Euc Kvinders tgwx5qft


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningBrun Sz Xl Skinnende Peacoat Sexet Vintage Swirl Fur Glamour Faux Kaity Nwt Tuft qRtUU

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Outwear Overtræk L Uld Overcoat Tops Kvinder Jacket Kashmir Lapel Vinter Thick Parka wqx168


  

Opdateret: 25. september 2018
Bomuld Lit01 Down Overcoat Slim Kvinders Løs Winter Coat Varm Parka Vogue Long FYfPvqEw
Jakke Casual Business Cool Weekend Boden Blazer Tweed Kontor S 4 Frayed xnpAqaI
og Large Størrelse Reeve Black Prana Jacket Medium

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Large Medium Jacket og Black Reeve Prana Størrelse
Brug låget til dine batterier!