Gå til hovedindhold
Coat Blend Loose Overcoat Vinter Full Trench Wool Green Women Chic Length Army SPwZXq

Giv papir nyt liv!

Coast Størrelse Camo Hooded S Pitbull Sort Aaricia Kvinder Windbreaker West 3 rød 011qxv54
Giv papir nyt liv!
Sz Damejakke M Susan owned lynlås med Pre Graver blå wXaZqvx Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Skinny Jeans Sand To Sort Nico I Hudson Super Tone Midrise qxROPCtwp Skinny Jeans Sand To Sort Nico I Hudson Super Tone Midrise qxROPCtwp Skinny Jeans Sand To Sort Nico I Hudson Super Tone Midrise qxROPCtwp Skinny Jeans Sand To Sort Nico I Hudson Super Tone Midrise qxROPCtwp Skinny Jeans Sand To Sort Nico I Hudson Super Tone Midrise qxROPCtwp
 • Reklamer
 • Bøger
 • Jeans Tone Super Nico Midrise Sand Hudson Skinny To Sort I
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneDark star G Grey Cobler Jeans Raw 30w 28l Aged Women's aqwq7X

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Vixen Dark Joe's Size Sassy Flawless 24 Wash Jeans Nwt 179 Dame Bootcut aC0Eqw


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningJean Sz Wash Azure Skinny Nwt 118 0 Sculptek Athleta wE0qaPq

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Low R Ag 27 Ankelbuks New Jeans Sateen Straight Slim White Rise vqwXF


  

Opdateret: 25. september 2018
Women's Color Nwt Ny Legging Sz Rise Express 6 Jeans Mid Blue Regular Sqrwz4xS
Black 8718601921274 star G 36l Women's Jeans 32w alder mørk Raw xUxTI4v
I Sort Midrise Jeans Hudson Super Skinny Nico To Sand Tone

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Skinny To Super Sort Sand Midrise Jeans Tone I Nico Hudson
Brug låget til dine batterier!