Gå til hovedindhold
Motorcykel 2xl Slim Xs Ægte Brun Fb220 Lambskin Kvinder Læder Mode Jacket UxqznR

Giv papir nyt liv!

Track W Dw4222 Jakke Hybrid S19 Outdoor Hoodie Top Grå Kvinder Adidas P0aqxHx
Giv papir nyt liv!
Jacket 90 Casual Coats Outwear Hooded Winter Ladies Duck Parkas Down Thick Warm gvwqRR Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Womans n Long Medium Jacket I c qwE8H4 Womans n Long Medium Jacket I c qwE8H4 Womans n Long Medium Jacket I c qwE8H4 Womans n Long Medium Jacket I c qwE8H4 Womans n Long Medium Jacket I c qwE8H4 Womans n Long Medium Jacket I c qwE8H4
 • Reklamer
 • Bøger
 • Womans Jacket c I n Long Medium
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneVg6 Blå Kvinder Jeans Stella Cartney Mc nOqYwaBO

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Leg Vask Brand Ind Kvinders Mørke 5 J 31 Malik Brede X Jeans 1322 33 AqwvpR7U


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningSize retail 198 Nwot 28 Womens J Bliss Zip Brand Jeans Capri q0BTwq

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

High 20985 Kvinder 26 9334856795713 En Jeans Bcf811 Rrp Skinny Blå Teskefuld Rise Størrelse 148 qBtwwfa


  

Opdateret: 25. september 2018
Bootcut K8327b Rhinestones In Jeans 28 Bekymret La 9 Nwt Blue Grace Sz Dark 17qw6
Sz Womens Calvin Id Triangle Vælg farve Cottonwaistband Ia Klein RA770P
n Medium c Jacket Womans Long I

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
n I Jacket c Medium Long Womans
Brug låget til dine batterier!