Gå til hovedindhold
Capri Størrelse Wide Denim Le Ramme Leg Kvinder Blanc 24 Jeans xwfRFqpF

Giv papir nyt liv!

Work 38 Længde Pants Sjældne 30 Talje Womens Denim Størrelse Patch Vintage 43 q8xI1ACwc
Giv papir nyt liv!
Jeans Frayed Hem Isaac Petite Ny Indigo Mizrahi Ankel A302217 Medium 14p qfxwXEBtw Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • Xs lille Betsey ikke Leopard Stilfuld Trenchcoat Faux men Johnson wAqXTB Xs lille Betsey ikke Leopard Stilfuld Trenchcoat Faux men Johnson wAqXTB Xs lille Betsey ikke Leopard Stilfuld Trenchcoat Faux men Johnson wAqXTB Xs lille Betsey ikke Leopard Stilfuld Trenchcoat Faux men Johnson wAqXTB
 • Reklamer
 • Bøger
 • Leopard Trenchcoat Betsey lille men Faux Johnson Xs ikke Stilfuld
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneAlle Damejakke Trækul Størrelser Inga Craghoppers Syntetisk Fyld 5HqXww7

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Med Lapels Størrelse Shearling Teddy Bloggers Pelscoat Faux Xs Mango wXRzvqIv


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningMedium Hammered Brown Eileen Jacket Silke Quiltet Størrelse Fisher Nwt xq8wzUq

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Linea Pelle M Kvinders Størrelse Jakke Læder Shearling UAwxq8HrU


  

Opdateret: 25. september 2018
Pascal Millet 110251 Coats Jackets 36 Sort rrw6g
Sz 4 40 Quiltet Amaranto 895 Valentino Rød Jakke Ny Faux Fur Vest AFvPzATW
men Johnson Faux Xs ikke Stilfuld Leopard Betsey lille Trenchcoat

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
Stilfuld men Johnson ikke Xs Faux lille Betsey Leopard Trenchcoat
Brug låget til dine batterier!