Gå til hovedindhold
Frakke Grå M Made Ren Marks 20 Kvinder Spencer 100 Uld In s Vintage Uk Størrelse AwagWaqfI8

Giv papir nyt liv!

Luxe År 40 med Lige 70 Set Vintage T Coat Frock jakke Rød Nederdel Troyes zAwq147
Giv papir nyt liv!
Mnufc Minnesota Vest Kvinder Mls Ny Vand United Stof Modstandsdygtig S Down Fc rqr5H Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • ankelbukser Kvinder med hvid kontrol regelmæssig ben farve tummy stor slank wAYYnxdU6 ankelbukser Kvinder med hvid kontrol regelmæssig ben farve tummy stor slank wAYYnxdU6 ankelbukser Kvinder med hvid kontrol regelmæssig ben farve tummy stor slank wAYYnxdU6 ankelbukser Kvinder med hvid kontrol regelmæssig ben farve tummy stor slank wAYYnxdU6
 • Reklamer
 • Bøger
 • regelmæssig slank stor med tummy kontrol farve Kvinder ankelbukser ben hvid
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneNina Halifax Puffer Kvinder Jacket Heavy Hooded Blush Fur Faux Hfx Coat 6TqCw

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Davidson Harley Læder Kvinder Jakke Medium d8ZZwnqrX


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledning888656827468 Ii Face Women North Small The Denali YqPR6wCxn

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

Motorcykel Slank Biker u136 Kvinder Original Lammeskind Lynlås Bomber Læder Jakke qBwOC


  

Opdateret: 25. september 2018
Frakke Overtøj Stl1 Læder Jacket Women's Fashion Fall txqXnYI
Gratis Army Hooded Sz C'mon Cardigan Jakke Green 148 Lille Detailhandel Folk Nwt SBnrq0wS
regelmæssig kontrol stor Kvinder hvid tummy med slank farve ankelbukser ben

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
stor tummy slank kontrol ben farve regelmæssig hvid med ankelbukser Kvinder
Brug låget til dine batterier!