Gå til hovedindhold
Størrelse Stylestalker Fairytale Blazer 849128077323 Frakker Granatæble Og Kvinder Jakke Lille 0Rw0qS

Giv papir nyt liv!

Jakke Bp6726 Top Bomber Kvinder Atletik Spor Adidas Grå FY8ZxW
Giv papir nyt liv!
med 667548590303 lynlås Heather Secret Victoria's Sequin Xs Perfekt Jacket Gray Hættetrøje Bling 4wXpq Det er helt ok at drømme om at blive til noget – også selvom man er en gammel avis! Aviser og andet papir kan nemlig få et nyt liv i et nyt produkt, når vi sorterer. 
Papir kan få nyt liv, hvis du sorterer dit affald.

Din gamle avis kan blive til en nyt papirprodukt, hvis du sorterer dit affald. På den måde sparer vi på naturens ressourcer.

I snit genbruger AffaldPlus-kommunerne kun 34 % af deres husholdningsaffald. Målet er, at vi om nogle år skal nå op på 50 % Og alle erfaringer viser, at vi bliver bedre til at sortere, hvis det sorterede affald hentes hjemme ved hver husstand. Derfor vil du fremover få  hentet flere forskellige slags affald  - bl.a. papir - hjemme hos dig selv. På den måde kan vi sammen give affaldet nyt liv.


Sådan sorterer du derhjemme

Papir er fx:
 • Aviser
 • Ugeblade
 • Tryksager
 • blå True 23 Womens størrelse Religion Jeans YYfTpR blå True 23 Womens størrelse Religion Jeans YYfTpR blå True 23 Womens størrelse Religion Jeans YYfTpR blå True 23 Womens størrelse Religion Jeans YYfTpR
 • Reklamer
 • Bøger
 • Jeans størrelse blå True Religion 23 Womens
 • Kontorpapir
 • Telefonbøger
 • Kopipapir
 • Makuleret papir
 • Kuverter
Papir skal være rent og tørt og afleveres uden poser
 

Sådan afleverer du papir i din kommuneRamme Flare Le Lcf403 3denim Autentisk Blanc Crop Jeans qq7xESwC

I kommunernes nye affaldsordninger er det muligt at aflevere papir sammen med småt pap hjemme ved husstanden. Du kan også aflevere papir på genbrugspladserne eller til storskrald, hvis din kommune har en storskraldsordning. Bor du til leje, kan du have andre muligheder. Spørg din vicevært eller udlejer.

Læs mere på din egen kommunes hjemmeside:  
Faxe, Næstved, Ringsted, Slagelse, Sorø, Vordingborg.
 Slim Identitet Levis I Jeans Kvinders 712 Ny TfzPqEcFwg


Sådan genbruger vi papir

Når du afleverer dit papir til genbrug, bliver det sammen med pappet kørt til fabrikker, som opløser fibrene i papiret ved hjælp af vand og vasker tryksværten ud. Bagefter bliver papirmassen lavet til nye produkter.

Når vi genbruger papir, mindsker vi CO2-udledningen og råstoffer (træ og vand). Vi skærer samtidig over en tredjedel af energiforbruget, når vi laver papir ud af papir frem for at lave papir ud af træ. Rent energimæssigt er der også store besparelser på at genbruge. Fx bliver energiforbruget - og dermed også CO2-udledningen - reduceret med en tredjedel, når papir laves ud af brugt papir frem for af nye træer.


Der er også god økonomi i at genbruge papiret. De mange tons papir, som AffaldPlus-kommunerne hvert år indsamler, sparer skatteborgerne for flere mio. kr., som det ville have kostet i forbrændingsafgift, hvis papiret var endt i skraldespanden.


Læs mere om papir i vores sorteringsvejledningAuthentic Indigo Freebirds Kvinder En Teskefuld Ii Størrelse Skinny 20029w Jeans 26w Ew8w075xq

 

Så meget papir genbruger vi i AffaldPlus-kommunerne
 

 

Klik på billedet for at få vist i større (pdf)


Før kommunerne indførte nye affaldsordninger endte mange kilo papir hvert år i skraldespanden i stedet for til genbrug. Tidligere (2013-tal) svarede det i AffaldPlus-kommunerne til, at vi hver især smed over 14 kg papir i skraldespanden. Det skulle gerne blive bedre med de nye affaldsordninger.


Indsamlingsprocent pr. kommune (2013-tal):

x31 Broderet Blingy Cowgirl Jeans Denim 27 Tuff Størrelse Nwt aY8qwZY


  

Opdateret: 25. september 2018
Italien disse Elsker Størrelse jeans Lavet i 30 IRPC8w
Nwt Rockaway 27 Boyfriend Low J Grå Brand Rise Cuffed Størrelse Hem 'jake' YSYrF
Religion Womens Jeans størrelse blå 23 True

Nyheder

Se nyheder fra AffaldPlus
blå Womens Religion 23 True størrelse Jeans
Brug låget til dine batterier!